Regiunea Dunării reprezintă o comoară vie prin biodiversitatea și frumusețea naturii. Deși există deja multe inițiative care se ocupă de conservarea și cercetarea acesteia, proiectul de față se axează pe turismul durabil ca o altă opțiune importantă de utilizare și conservare a acestui patrimoniu.
Recunoscând vastul patrimoniu cultural și natural, proiectul Transdanube Travel Stories ,,Sustainable mobility linking Danube Travel Stories” își propune să susțină turismul durabil în regiunea Dunării prin implementarea de concepte inovatoare de promovare și instrumente pentru planurile de mobilitate durabile, precum dezvoltarea de noi produse ca strategie de promovare a macroregiunii Dunării ca zonă turistică.
Locațiile promovate singular nu atrag același număr de turiști, dar legarea unui șir de locații strategic selectate cu o poveste (de-a lungul unui traseu) creează o experiență care sporește interesul turistic. Integrarea instrumentelor pentru planurile de mobilitate durabile în structurile instituționale la nivel de rută și destinație vor crea un ecosistem accesibil și ușor de descoperit pentru turiști. Accesibilitatea și planificarea durabilă vor aduce o creștere a numărului de turiști și le va permite să experimenteze noile trasee prin utilizarea mijloacelor de transport ecologice.
Scopul implicării Visit Oradea în proiect, ca parteneri, este de a elabora instrumentele care să ajute la creare poveștilor în experiențele/ traseele concrete și crearea legăturilor dintre bogăția
naturală/culturală și viața modernă a oamenilor.
Eveniment: Mobility Management Training în cadrul proiectului TransDanube Travel Stories
Perioada: 3 zile, 28.09 – 30.09.2021
Locație: Dunasziget Ungaria, Bratislava – Slovacia.
Participanți: reprezentanți ai partenerilor din proiect din Austria, Ungaria, Germania, Croatia, Slovenia.
Scop: timp de 3 zile participanții au învățat și testat conceptul de Mobilitate urbană sustenabilă,
precum și Turism sustenabil.